Is Corona glutenvrij?

corona glutenvrij

Is Corona glutenvrij? Deze vraag werd onlangs gesteld onder een artikel op mijn blog. Omdat het iets is wat meer mensen met een glutenvrij dieet zich afvragen, geef ik vandaag antwoord op deze vraag.

Met de zomer in aantocht is er niets lekkerder dan met een zomers biertje of ander drankje op het terras te zitten. Eerder schreef ik dan ook al een blog over welke alcohol glutenvrij is. Ik noem in dat artikel een aantal alcoholische drankjes die mensen met een glutenvrij dieet veilig kunnen drinken.

Naar aanleiding van deze blog ontvang ik geregeld vragen van lezers die zich afvragen welke drankjes nog meer glutenvrij zijn. Corona spant de kroon. Veel mensen vragen zich af of Corona nu wel óf niet glutenvrij is. Ik zocht contact met de leverancier van Corona en legde hem de vraag voor.

Corona is gemaakt van gerstemout, wat gluten bevat. “We hebben onderzoek gedaan en analyses laten uitvoeren door een extern labo en daaruit blijkt dat de gemiddelde waarden voor gluten in onze bieren schommelen rond de 20 ppm ”, aldus de leverancier. “Er wordt algemeen aangenomen dat 20 ppm de grenswaarde is waarbij mensen gevoelig kunnen zijn voor gluten.”

Twintig ppm gluten

Als er rond de 20 ppm (parts per million) gluten in een product zit, betekent dit dat er rond de 20 milligram gluten per kilo in zit. Wanneer een product van nature geen gluten bevat of als er bij het maken van het product geen gluten is gebruikt, mag het ‘glutenvrij’ genoemd worden. Ook mag een product glutenvrij genoemd worden wanneer het 20 milligram of minder gluten per kilo bevat.

Samenvattend betekent dit dus dat Corona niet glutenvrij is. Het bevat een kleine hoeveelheid – rond de 20 ppm – gluten. Omdat het zo’n lage hoeveelheid is, kunnen sommige mensen met een glutenvrij dieet een Coronabiertje drinken zonder er last van te krijgen. Ik ben een van die gelukkigen en kan gerust een Corona bestellen.

Geniet met mate

Echter hou ik het wel altijd bij één Corona. Wanneer je namelijk meerdere biertjes wegtikt, loopt de hoeveelheid gluten die je binnenkrijgt uiteraard op.

Ik krijg dus geen last van één Corona, maar ben ook niet extreem gevoelig voor gluten. Als je dat wel bent, is het misschien toch geen goed idee. Gelukkig zijn er genoeg andere zomerse drankjes die wél glutenvrij zijn!

Drink jij weleens Corona? Of ga je dat nu proberen na deze blog? Ik ben benieuwd! Laat je reactie hieronder achter.

 

3 Reacties op “Is Corona glutenvrij?

  1. Dus volgens jou berekening heb ik na 20 biertjes 100% alcohol op. Naar mijn mening blijft het 20 ppm ongeacht de hoeveelheid.

    1. Flink ziek geworden na 2 weken, vakantie Italië, enkele flesjes Corona per dag gedronken te hebben. Altijd begrepen dat Corona “ maisbier’ is. Mooi niet dus. Voor mij geen Corona meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *