Recept: Kip onder een dakje

glutenvrij kip onder een dakje

Kip onder een dakje is een ovenschotel met kip, mango, kruiden en een laagje bladerdeeg – oftewel: het dakje. Je serveert kip onder een dakje met rijst en salade.

Ik vind het een lekker, fris gerecht. Het recept vind je vandaag op mijn blog!

Kip onder een dakje is iets wat ik vroeger bij mijn ouders geregeld at. Toen ik erachter kwam dat ik niet tegen gluten en melk kan, was dat helaas voorbij… Bladerdeeg zit vol met gluten en melk en daarom een absolute no go bij het glutenvrij en melkvrije dieet.

Gelukkig ontdekte ik een tijd geleden de glutenvrije én melkvrije bladerdeeg van Consenza en het eerste gerecht wat ik daarmee maakte, was kip onder een dakje. Ik vroeg mijn moeder meteen om het recept. Je vindt het hieronder.

Ingrediënten kip onder een dakje

Voor kip onder een dakje voor 2 personen heb je nodig:
– 300 gram kipfilet
– 1 ui
– 3 plakken glutenvrije bladerdeeg (ik gebruikte die van Consenza)
– 1 blik mangoschijven op siroop
– 2 handjes pijnboompitten
– 2 knoflookteentjes
– peper en zout
– paprikapoeder

Voor erbij:
– notenrijst
– groene salade van rucola, komkommer en cherrytomaten
– evt. doperwten

kip onder een dakje

Bereidingswijze

Haal drie plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op het aanrecht. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd ook de kipfilet in blokjes.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de kip toe en bak bruin en gaar. Breng de kip op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Laat de mangoschijven uitlekken en snijd in partjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de kip, mango en pijnboompitten erin.

Leg de bladerdeeg erop en schuif het geheel voor zo’n 20 minuten in de oven. Serveer de kip onder een dakje met rijst, salade en gekookte erwtjes. Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *