Lekker snacken zonder gluten en melk

20160730_180944

Hoewel ik gezond eten belangrijk vind, zet ik ook weleens de frituurpan aan en staat er patat op het menu. En daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij!

Lang dacht ik dat dit niet mogelijk was voor mij. Totdat ik de allergeenvrije kroketten, frikandellen en bitterballen van VA Foods ontdekte.

Alweer een tijdje geleden stond Frank Groenen van VA Foods bij mij aan de deur. Hij kwam niet met lege handen en had een flinke voorraad gluten- en melkvrije snacks bij zich. Het was zo veel dat onze vriezer wekenlang uitpuilde van de frikandellen, kroketten, bitterballen, kipnuggets en bladerdeeg.

Inmiddels heb ik een groot gedeelte van de producten getest en kan ik je zeggen dat ik fan ben! De snacks zijn erg lekker en doen haast niet onder voor ‘normale’ snacks die wel gluten en melk bevatten.

Volledig allergeenvrij

De snacks van VA Foods zijn volledig allergeenvrij en bevatten naast gluten en melk ook geen ei, selderij, mosterd, sesamzaad, pinda, noten, soja, vis, lupine, schaal- en weekdieren, sulfiet en glutamaat. Het assortiment bestaat uit frikandellen, bamischijven, rundvlees- en groentekroketten, groente- en rundvleesbitterballen en kipnuggets. Naast snacks is ook allergeenvrij bladerdeeg en paneermeel verkrijgbaar en heeft VA Foods ook ragout en pasteibakjes zonder allergenen.

eetdagboek juli

Ondanks dat er heel veel niet in zit, zit er gelukkig ook heel veel wél in. Het belangrijkste ingrediënt: kruiden! Dat zorgt voor een lekkere smaak. Verder zijn de snacks goed knapperig, wat zorgt voor een fijne bite. Voor het beste resultaat doe je de snacks even in de frituurpan, maar een paar minuten met flink wat olie in de koekenpan bakken kan ook.

VA Foods houdt de bereiding van de producten nauwlettend in de gaten. Het bedrijf werkt met een strikt protocol. Zo nemen ze alleen grondstoffen af bij leveranciers die allergenen kunnen uitsluiten. Ook snackbars die de snacks verkopen moeten voldoen aan bepaalde eisen, zoals het hebben van een aparte frituurpan voor de allergeenvrije snacks, en worden geregeld gecontroleerd.

Ook de producten zelf worden uitgebreid getest in een laboratorium. Uit deze testen blijkt dat de snacks ver onder de 20 ppm zitten, wat betekent dat de producten ook geschikt zijn voor mensen die heel gevoelig zijn.

Ik ben erg enthousiast over de glutenvrije en melkvrije snacks van VA Foods en raad ze zeker aan. Ze komen behoorlijk in de buurt van ‘gewone’ snacks en mijn vriend die wel gewoon gluten en melk mag, is er ook erg over te spreken. Vooral de frikandel is bij hem favoriet.

Verkooppunten

De snacks van VA Foods zijn op heel wat plekken verspreid door Nederland en België te koop. Op de website van VA Foods vind je een handig overzichtje. Daarnaast zijn de snacks ook te bestellen in diverse webshops.

Heb jij de snacks van VA Foods al eens geprobeerd? Wat vind jij ervan?

4 Reacties op “Lekker snacken zonder gluten en melk

  1. Bij het zien van die lekkere frietjes loopt het water me al in de mond. Wij houden er thuis wel van om op z’n tijd gewoon even lekker snacken. Met een intolerantie voor gluten wordt dat alleen iets lastiger. Hoe blij word ik er dan van om jouw blog tegen te komen. Ik wist helemaal niet dat er ook glutenvrije snacks te verkrijgen zijn. Heerlijk! Kan ik gewoon lekker gezellig met mijn gezin mee smullen. Ik neem snel even een kijkje op Va Foods, waar ik terecht kan. 😉 Top! Ben benieuwd naar meer tips en verhalen van je. Groetjes Hanneke

    1. Hoi Hanneke,
      Wat leuk dat je enthousiast bent over mijn site! Hopelijk heb je er wat aan!
      Inmiddels ook al gevonden waar je de snacks bij jou in de buurt kunt krijgen? Geniet ervan!

  2. Jammer geen snackbar in Adam he?…ben naar de glutenvrije winkel geweest en had daar als test een pak frikandellen gekocht maar vond deze niet zo..helaas hebben ze daar niet alles want wil graag de bamihap testen (was altijd my favorite!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *