Mijn favoriete glutenvrije ontbijtjes

Mijn favoriete glutenvrije ontbijtjes selecteren is nog lastig. Ik hou ervan om te  variëren met mijn glutenvrije ontbijt en start de dag dan ook geregeld met een ander ontbijtje.

Die variatie levert heel wat lekkere glutenvrije ontbijtjes op. Vandaag maak ik een selectie van mijn favoriete  ontbijtjes: van ontbijtgranen tot glutenvrije havermout en van wafels tot glutenvrije pannenkoeken.

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Vaak kijk ik ’s avonds al uit naar mijn ontbijt van de volgende dag. Het is bovendien de belangrijkste maaltijd van de dag; een goed ontbijt heb je nodig om vol energie aan de dag te beginnen.

Nooit sla ik mijn ontbijt dan ook over. Waarom zou ik ook? Het ontbijt is veel te lekker én er is genoeg om uit te kiezen! Hieronder vind je een overzichtje van mijn favoriete glutenvrije ontbijtjes.

glutenvrije granola

Glutenvrije ontbijtgranen

Meestal start ik mijn dag met glutenvrije ontbijtgranen. Heerlijk samen met sojayoghurt en vers fruit, zoals stukjes banaan, appel, aardbei of blauwe bessen. Ik probeer mijn glutenvrije granola meestal zelf te maken, maar dat schiet er helaas vaak bij in. Dan grijp ik vak naar een pak Eat Natural. Ook lekker, maar jammer genoeg niet echt gezond door de vele suikers die zijn toegevoegd.

glutenvrije haver-ontbijtkoek

Glutenvrije ontbijtkoek

Glutenvrije ontbijtkoek is niet alleen lekker om je dag mee te starten, maar ook heerlijk als tussendoortje. De rozijnen en speculaaskruiden brengen de ontbijtkoek op smaak en je kunt ook gehakte noten toevoegen als je dat lekker vindt.

glutenvrij ontbijttaartje

Glutenvrij havermouttaartje

Een glutenvrij havermouttaartje als ontbijt maakt je dag extra feestelijk. En het is bovendien ook nog eens een voedzaam ontbijt; met dit glutenvrije ontbijttaartje van havermout begin je met een goede bodem aan de dag! Je kunt het taartje vullen met wat jij lekker vindt. Vooral fruit is erg lekker: banaan, appel, blauwe bessen of aardbei.

wortelpannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken

Een glutenvrije pannenkoek is wat ik het állerliefste eet. Het maakt mij niet uit of dat als avondeten, lunch of ontbijt is. Als ik mijn dag start met pannenkoeken, kies ik vaak voor een gezonde variant. Ik bak dan vaak pannenkoeken met boekweitmeel en zo min mogelijk suiker. Mijn laatste ontdekking: wortelpannenkoeken met kaneel. Het klinkt misschien wat vreemd, maar dit is echt erg lekker!

glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels vind ik bijna net zo lekker als pannenkoeken. Enige verschil is dat ik wafels eigenlijk alleen als ontbijt eet. Ook mijn glutenvrije wafels maak ik vaak van boekweitmeel. Het liefst beleg ik de wafels met plakjes banaan, aardbei of appel. Ook de combinatie met pindakaas én banaan is wat mij betreft een aanrader.

Wil je nog meer tips voor een lekker glutenvrij ontbijt? Eerder schreef ik ook al een blog over lekkere glutenvrije ontbijtjes.

Wat is jouw favoriete glutenvrije ontbijt? Laat je reactie hieronder achter!

2 Reacties op “Mijn favoriete glutenvrije ontbijtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *