Recept: Omelet met champignons en rucola

omelet

Een omelet is een makkelijke, lekkere én voedzame lunch. Met deze glutenvrije en melkvrije omelet van champignons, kruiden en rucola kom jij de rest van de middag wel door!

Je vindt het recept vandaag op mijn blog.

Als kind at ik tijdens de lunch eigenlijk standaard twee of drie boterhammen. Liefst met iets zoets als pindakaas of hagelslag, maar ook een broodjes kaas of gebakken ei ging er wel in.

De laatste jaren ben ik steeds meer gaan variëren met andere dingen om te eten als lunch. Zo neem ik tegenwoordig vaak een salade, maar ook een soepje of zelfgebakken bananenbrood is favoriet.

Een gebakken ei vind ik ook nog altijd lekker. Maar ook hier probeer ik mee te experimenteren en zo is deze omelet met champignons ontstaan. Ik had nog wat kastanjechampignons en rucola liggen in de koelkast en maakte daar deze heerlijke omelet mee.

Ingrediënten

Voor een omelet met champignons en rucola voor 1 persoon heb je nodig:
– 125 gram kastanjechampignons
– 2 eieren
– 2 eetlepels amandelmelk
– 0,5 eetlepel gedroogde peterselie
– 0,5 eetlepel oregano
– peper en zout
– handje rucola

Bereidingswijze

Maak de champignons voorzichtig schoon en snijd in plakjes. Verhit olijfolie in de pan en bak de champignons in zo’n 5 minuten bruin. Breek de eieren boven een kom, doe de amandelmelk en kruiden erbij en roer goed door elkaar.

Schep de champignons uit de pan. Verhit opnieuw een beetje olijfolie en giet het eimengsel erin. Bak aan beide kanten in een paar minuten bruin. Haal de omelet uit de pan en schep de champignons erop. Leg ook de rucola erbij. Serveer met glutenvrij brood. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *