Over mij

Ik ben Rianne en ik ben glutensensitief. Dat klinkt haast alsof je bij een AA-bijeenkomst aanwezig bent, maar in werkelijkheid ben je toch echt op mijn blog beland.

Net als vaak bij alcoholisten het geval is – om nog maar even bij de AA te blijven – duurde het ook bij mij een hele tijd voordat ik eindelijk kon zeggen dat ik glutensensitief ben. Niet omdat ik mij ervoor schaamde, maar omdat ik gewoon niet eerder wist wat er met mij aan de hand was. Vorig jaar ben ik er dan eindelijk achter gekomen waarom ik altijd maar zo’n buikpijn had.

Dat is precies de reden waarom ik dit blog begonnen ben. Meer aandacht voor glutensensitiviteit, oftewel glutengevoeligheid. Wat is het precies, hoe herken je het en belangrijker: hoe ga je ermee om?

Behalve gluten kan ik ook geen melk verdragen. Ik wil laten zien dat het hebben van allergieën, intoleranties en overgevoeligheden helemaal geen belemmering hoeft te zijn, maar dat je ook dan lekker kunt genieten.

Naast glutensensitief ben ik nog veel meer. Ik ben 25 jaar, verslaafd aan chocolademuffins – zonder gluten en melk uiteraard – en freelance journalist. Naast schrijven, hou ik er ook van om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken en mag ik graag shoppen. Niet alleen kom ik vaak thuis met nieuwe glutenvrije producten; ik verlies mijn hart ook geregeld aan een nieuw paar schoenen.

Op Doemijglutenvrij vind je lekkere en vooral ook eenvoudige recepten – al dat gedoe met 23 verschillende ingrediënten is niets voor mij. Daarnaast geef ik meer informatie over glutensensitiviteit, test ik producten en restaurants en geef ik allerlei andere tips voor een lekker leven zonder gluten en melk.

Wil je meer weten over mij of heb je een andere vraag? Stuur mij dan gerust een mailtje.

Veel plezier!