Waarom een glutenvrije blog?

glutenvrije blog

Een glutenvrije blog starten is iets waarvan ik tot een paar jaar geleden dacht dat nooit te zullen doen. Toch zag begin 2016 mijn blog Doemijglutenvrij.nl het levenslicht. Hieronder neem ik je mee terug in de tijd en vertel ik je waarom ik een glutenvrije blog ben gestart.

Al zo lang als ik mij kan herinneren, kamp ik met buikklachten. Als klein én groot meisje klaagde ik altijd over buikpijn. Heel veel onderzoeken en verkeerde diagnoses volgden en uiteindelijk kwam ik er in 2015 achter dat ik glutensensitiviteit heb.

Dit betekent dat ik overgevoelig ben voor gluten en daarom een glutenvrij dieet volg. Naast gluten kan ik ook niet tegen melk en mag ik ook geen producten waar melkeiwitten in zitten, zoals yoghurt, kaas, boter en – hoe kan het ook anders – melk.

Glutenvrij dieet

Toen ik in 2015 startte met mijn glutenvrije en melkvrije dieet verdwenen mijn buikklachten als sneeuw voor de zon. Zo’n dieet betekent nogal wat. Je leven staat aardig op zijn kop en je moet ineens heel anders eten dan dat je gewend bent.

Ik kreeg de tip om vooral veel te lezen en op internet en in boeken op zoek te gaan naar veel informatie en recepten. Daarbij stuitte ik op veel glutenvrije blogs, waar ik veel aan had. Ik deed ideeën op voor nieuwe recepten en ik raakte steeds meer thuis in mijn nieuwe levensstijl.

Glutenvrije recepten

Toch kwam ik er al snel achter dat ik niet precies vond waar ik naar op zoek was. Ik was op zoek naar simpele gerechten, wilde geen recepten waarbij je tig ingrediënten nodig hebt, of ingrediënten die alleen maar in natuurwinkels te verkrijgen zijn. En daarbij kwam ook nog dat ik zowel glutenvrije áls melkvrije recepten zocht en ook over glutensensitiviteit kon ik niet veel vinden. Én dat is nu precies de reden waarom ik zelf een glutenvrije blog ben gestart.

Op Doemijglutenvrij.nl deel ik eenvoudige recepten zonder gluten en melk. Gerechten die je snel en makkelijk in elkaar flanst en ook nog eens lekker zijn, ook voor de familie en vrienden die wél gewoon gluten mogen.

Op mijn blog vind je niet alleen glutenvrije recepten, maar ook tips voor glutenvrije en melkvrije producten, persoonlijke verhalen en reviews van nieuwe artikelen. Daarnaast geef ik ook meer informatie over coeliakie, glutensensitiviteit, lactose-intolerantie, koemelkallergie en het glutenvrije leven.

Mis je iets op mijn blog? Is er een onderwerp waar je graag meer over zou willen weten, stuur mij dan gerust een mailtje! Je kunt mailen naar info@doemijglutenvrij.nl.