Recept: Pasta met broccoli, ham en zelfgemaakte pesto

pasta met broccoli, ham en zelfgemaakte pesto

Pasta is een van mijn favoriete avondmaaltijden. Het is snel en eenvoudig klaar te maken en – niet geheel onbelangrijk – ook nog eens erg lekker. Wanneer je glutenvrij moet eten, is het soms wel even zoeken naar een smaakvolle glutenvrije pasta.

Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor zorgen dat er extra veel smaak zit aan je saus, iets wat bij dit recept zeker het geval is.

De zelfgemaakte pesto is wat dit gerecht zo lekker maakt. Simpel in elkaar te flansen met behulp van de vijzel of keukenmachine. De eerste keer dat ik dit gerecht maakte, gebruikte ik de vijzel. Hoewel dit de traditionele manier is om kruiden te maken en daarom dat echte ‘authentieke’ gevoel geeft, gaat mijn voorkeur toch uit naar de keukenmachine. Dat gaat toch net iets sneller en geeft bovendien een stuk minder rommel. Bij mij zat de basilicum de eerste keer namelijk niet alleen in de vijzel, maar ook op allerlei andere plaatsen in de keuken. Voor slordige werkers zoals ik, is een keukenmachine dan toch een beter idee.

De ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram glutenvrije pasta
– 1 broccoli
– 200 gram doperwten (diepvries)
– rauwe ham
– 3 handjes pijnboompitten
– 30 gram basilicum (alleen de blaadjes)
– citroensap
– olijfolie
– 2 teentjes knoflook

Werkwijze zelfgemaakte pesto

Ga allereerst aan de slag met de pesto. Rooster de pijnboompitten een paar minuten in de koekenpan. Doe de pijnboompitten in de keukenmachine en voeg ook de basilicum en de geperste knoflook toe. Laat even draaien en voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe, totdat de pesto de juiste structuur heeft. Voeg als laatste nog wat citroensap toe om de pesto op smaak te brengen.

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ham in reepjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Kook de broccoli een paar minuten en voeg snel daarna de doperwten toe. Laat het samen nog een paar minuten koken. Giet de pasta en broccoli af. Voeg de pesto toe aan de pasta en meng goed door elkaar. Voeg de ham toe en vervolgens ook de broccoli en de erwten. Warm het geheel voor het serveren nog even door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *