Recept: Pastinaaksoep

pastinaaksoep

Al een tijdje probeer ik tijdens de lunch minder vaak brood te eten. Glutenvrij brood vind ik niet altijd even lekker en ik merkte dat ik  het een beetje zat was.

Daarom experimenteer ik sinds kort met andere dingen, zoals salades, gezonde cakes of soep. Eerder maakte ik al een pompoensoep; dit keer ging ik aan de slag met pastinaaksoep.

Pastinaak behoort tot de vergeten groenten. Een groente dus die niet zo bekend is en daarom niet veel gegeten wordt. De laatste jaren is pastinaak echter aan een opmars bezig én heb ik hem ook ontdekt.

Al tijdens de eerste kennismaking was ik enthousiast. Ik vind het een lekkere groente. Zacht en zoet van smaak en heerlijk uit de oven of in een soepje, zoals deze pastinaaksoep!

Ingrediënten                                              

Voor pastinaaksoep voor zo’n 4 personen heb je nodig:
– 2 pastinaken
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 500 ml water
– groente bouillonblokje (ik gebruikte die van Zonnatura)
– 250 ml kokosmelk
– 1 eetlepel kerrie
– gedroogde peterselie

Bereidingswijze pastinaaksoep

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper ook de ui en de knoflook. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de uit en de knoflook. Voeg de pastinaak toe en bak zo’n 5 minuten mee. Doe ook de kerrie erbij.

Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout en wat gedroogde peterselie. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *