Recept: Andijviestamppot met paprika en pijnboompitten

andijviestamppot

Ik hou erg van stamppotten. Jammer vind ik het dan ook wanneer de winter voorbij is. Dit betekent immers weer het einde van mijn favoriete winterkost: boerenkool en zuurkool stamppot.

Natuurlijk zou ik een hele lading in mijn vriezer kunnen stoppen om de zomer mee door te komen, maar dat gaat mij net iets te ver. Gelukkig zijn er genoeg stamppotten die wél het hele jaar door kunnen, zoals deze andijviestamppot.

Natuurlijk kun je gaan voor de traditionele andijviestamppot met spekjes, aardappel en andijvie. Maar ik vind dat persoonlijk wel wat saai en niet echt smaakvol.

Daarom voeg ik ook nog altijd paprika en pijnboompitten toe aan mijn andijviestamppot. Dat vind ik net wat lekkerder. En om het helemaal af te maken, serveer ik er een knapperig speklapje bij.

Vandaag deel ik het recept met je.

Ingrediënten

Voor deze andijviestamppot voor twee personen heb je nodig:
– 300 gram gesneden andijvie (zak uit de koeling)
– 500 gram kruimige aardappels
– 1 rode paprika
– 2 speklapjes
– 125 gram spekblokjes
– pijnboompitten
– scheutje amandelmelk

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Rooster de pijnboompitten even kort in de koekenpan. Laat de pijnboompitten afkoelen op een bord. Doe de spekblokjes in de koekenpan en bak in een paar minuten bruin. Voeg de paprika toe en bak samen nog een paar minuten.

Wrijf de speklapjes in met peper en bak ze in zo’n 10 minuten knapperig. Giet de aardappelen af, voeg een scheutje amandelmelk toe en stamp de aardappelen fijn. Voeg de andijvie toe en stamp opnieuw. Wanneer het stampen wat lastig gaat, voeg dan nog wat amandelmelk toe. Doe na het stampen de spekblokjes, paprika en pijnboompitten erbij en warm nog even goed door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *