Recept: Banaanpannenkoekjes

banaanpannenkoekjes

Soms kom je van die recepten tegen die zo simpel zijn dat je haast niet kunt geloven dat het wat is. Dit is er zo’n één: slechts 2 ingrediënten heb je nodig om deze banaanpannenkoekjes te maken. En geloof mij: dit is zeker wel wat!

Het recept voor deze banaanpannenkoekjes is niet nieuw. Het internet staat er dan ook vol mee – ik noemde ze ook al in een eerder geschreven blog. Maar dat is dan ook niet zonder reden: deze banaanpannenkoekjes zijn gewoon heel erg lekker.

Ik ben een echte pannenkoekengek. Geregeld zet ik dan ook een flinke stapel pannenkoeken op tafel. Of liever gezegd: vriendlief zet pannenkoeken op tafel. Hij is een nét iets beter pannenkoekenbakker dan ik. Als het aan mij ligt, staan ze elke week wel op het menu. Als ontbijt of lunch, maar ook als avondeten. Zo’n lekkere pannenkoek kan wat mij betreft altijd!

Meestal maken we ze van boekweitmeel, maar deze pannenkoekjes van banaan zijn mijn nieuwe favoriet. Erg lekker en zo simpel te maken. Het enige wat je nodig hebt is een banaan en een ei. Deze banaanpannenkoekjes zijn lekker bij het ontbijt, de (paas)brunch en als nagerecht met een bolletje sorbetijs.

bananenpannenkoekjes

Ingrediënten

Voor 3 banaanpannenkoekjes heb je nodig:
– 1 rauwe banaan
– 1 ei
– evt. snuf kaneel
– evt. vers fruit

Werkwijze

Prak de banaan fijn en doe in een kommetje. Voeg hier een ei aan toe en roer goed door met een garde tot een beslag ontstaat. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en schep er vervolgens een flinke lepel beslag in. Bak de pannenkoek aan beide zijden bruin.

banaanpannenkoekjes

Serveer de banaanpannenkoekjes met vers fruit, zoals een handje bosbessen, bramen of stukjes appel. Garneer met een snufje kaneel, kokosrasp of poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *