Recept: Bananencake met pistache en cranberry’s

bananencake

Toen ik net begon met mijn gluten- en melkvrije dieet vond ik het lastig om lekkere tussendoortjes te vinden. Voorheen stopte ik vaak een Liga of Sultana in mijn tas, maar dat was voorgoed verleden tijd.

Deze bananencake is inmiddels een van mijn favoriete tussendoortjes en het grote voordeel is dat het niet alleen een fijn tussendoortje is, maar ook een prima lunch of ontbijt!

Een cake als ontbijt of lunch klinkt misschien wat gek, maar toch vind ik dat het heel goed kan. Het vult goed én het is vooral lekker snel: het enige wat je hoeft te doen, is één, twee of – in het geval dat je net zoals ik een grote eter bent – drie plakken af te snijden.

Beleggen is niet nodig, want van zichzelf is de cake al lekker genoeg! Om de cake op smaak te brengen heb ik kardemom, kaneel en agavesiroop toegevoegd. Verder heb ik cranberry’s en pistachenoten door het beslag gedaan. Maar je kunt er alle kanten mee uit: kies gewoon e noten en kruiden die jij lekker vindt!

Ingrediënten

Voor een glutenvrije bananencake met pistache en cranberry’s heb je nodig:
– 150 gram amandelmeel
– 2 eieren
– 3 rijpe bananen
– 2 tl bakpoeder
– 40 gram pistachenoten
– amandelschaafsel
– 40 gram gedroogde cranberry’s
– 100 ml agavesiroop
– 1 tl kaneel
– 1 tl kardemom

bananencake

Bereidingswijze bananencake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn met een vork en doe ze in een kom. Voeg de eieren toe en mix even kort door met de mixer. Doe het amandelmeel, de bakpoeder, agavesiroop, noten, cranberry’s en kruiden erbij en meng goed door elkaar met een spatel.

Doe het beslag in een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrooi met wat amandelschaafsel. Zet de cake voor zo’n 55 minuten in de oven. Houd hem goed in de gaten, want elke oven is anders. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

 

4 Reacties op “Recept: Bananencake met pistache en cranberry’s

      1. Nog steeds. Ook andere geprobeerd, maar kom toch weer bij deze 😉. Hij rijst bij mij alleen voor geen meter. Bij jou wel?

        1. Bij mij wil het bananenbrood ook niet echt rijzen, maar ik vind dat niet zo’n probleem. Wanneer je het wel echt wil laten rijzen, kun je het wellicht eens proberen met gist? En dan het brood van tevoren rustig laten rijzen op een warme plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *