Recept: Bitterkoekjesijs met chocoladestukjes

bitterkoekjesijs

Zoals jullie weten ben ik fan van bitterkoekjes. Ze zijn heerlijk om zo op te eten, maar je kunt er ook de lekkerste dingen mee maken. Bitterkoekjes petitfours bijvoorbeeld of een bodem voor een kwarktaart.

Laatst ontdekte ik dat je met bitterkoekjes ook een heel fijn nagerecht kunt maken. Snel, simpel – je hebt maar vier ingrediënten nodig – én vooral lekker.

Wanneer je geen gluten en melk mag, is het soms lastig om een nagerecht te nemen. Vooral melk is een dingetje, want dat is een van de belangrijkste ingrediënten in alle toetjes. Bijna al het ijs en uiteraard ook yoghurt en vla bevat melk. Hetzelfde geldt helaas voor desserts als tiramisu, panna cotta en crème brûlée.

Maar met een beetje creativiteit kom je een eind en er is gelukkig ook heel veel wél mogelijk. En dat hoeft echt niet altijd heel moeilijk te zijn. Zo is er sorbetijs – van nature gluten- én melkvrij – en daarnaast heb je ook het ijs van Professor Grunschnabel en Swedish Glace. Zowel het ijs van Professor Grunschnabel als Swedish Glace is gluten- en zuivelvrij en verkrijgbaar in verschillende smaken.

Ingrediënten

Voor dit recept heb ik het ijs van Swedish Glace gebruikt. Om voor 4 personen bitterkoekjesijs met chocoladestukjes te maken heb je verder nodig:
– 175 gram bitterkoekjes
– 80 gram pure chocolade (in stukjes)
– 4 eetlepels Licor 43
– 500 ml vanille ijs Swedish Glace

Bereidingswijze

Houd 4 bitterkoekjes achter de hand. Doe de rest samen met de chocoladestukjes in de keukenmachine. Voeg de likeur toe en hak in een paar minuten fijn. Doe in een schaaltje en laat even staan.

Haal het ijs uit de vriezer en laat in een kwartiertje zachter worden in de koelkast.

Schep het bitterkoekjesmengsel door het zachter geworden ijs. Doe niet alles er door, maar houd opnieuw wat achter de hand. Zet het ijs terug in de vriezer en laat het in minimaal een uur weer hard worden.

Serveer het ijs met een bitterkoekje en strooi er nog wat bitterkoekjesmengsel overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *