Recept: Glutenvrije blondies met stukjes chocolade en noten

blondies

Jullie weten dat ik gek ben op chocolade. Brownies zijn dan ook favoriet! Het liefst maak ik ze zelf. Op mijn site vind je een lekker recept voor glutenvrije brownies.

Laatst besloot ik het eens anders aan te pakken en geen brownies, maar glutenvrije blondies te maken. Een goed besluit, want ook deze variant is érg lekker. Al zeg ik het zelf!

Blondies lijken op brownies, maar het grote verschil zit hem in de kleur. Brownies zijn gemaakt van donkere chocolade en basterdsuiker en hebben daarom een bruine kleur. Blondies – de naam zegt het al – zijn daarentegen een stuk lichter, omdat ze vaak gemaakt worden van witte chocolade.

Witte chocolade is in mijn geval een no go en daarom heb ik toch gewoon pure chocoladestukjes gebruikt. Wel heb ik gekozen voor gele suiker, waardoor de blondies toch een lichte kleur hebben gekregen. Naast de pure chocoladestukjes heb ik ook nog noten toegevoegd.

Ingrediënten

Voor zo’n 9 blondies heb je nodig:

75 gram amandelmeel
75 gram rijstmeel
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel bakpoeder
100 gram pure chocolade
60 gram noten naar keuze (ik gebruik vaak pecannoten of hazelnoten)
150 gram gele suiker
80 gram kokosolie

blondies

Bereidingswijze

Hak de chocolade en noten in stukjes met behulp van de keukenmachine. Laat de kokosolie smelten. Roer de amandelmeel, rijstmeel en bakpoeder door elkaar. Doe de kokosolie en suiker in een andere kom en klop tot een romige massa met behulp van de handmixer. Voeg de eieren toe en klop opnieuw.

Verwarm de oven op 175 graden. Voeg het meelmengsel aan de kom met olie, suiker en eieren toe en doe ook het vanille-extract erbij. Roer goed door elkaar. Voeg als laatste ook de chocoladestukjes en noten toe. Roer nog eens goed.

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of vet in met olie. Stort het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Schuif het geheel in de oven en bak zo’n 30 á 35 minuten in de oven. Haal de blondies uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 9 stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *