Recept: Glutenvrije havermoutpannenkoeken met kersen

glutenvrije havermoutpannenkoeken

Glutenvrije havermoutpannenkoeken staan op mijn lijstje van favoriete ontbijtjes. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog een gezonde start van de dag. 

Je maakt deze glutenvrije pannenkoekjes van glutenvrije havermout, amandelmelk, banaan en ei.  Het recept vind je vandaag op mijn blog.

Havermoutpannenkoeken zijn heerlijk voor de luie zondagochtend. Lekker met een schep sojakwark, vers fruit en een kopje koffie of thee.

Je kunt deze havermoutpannenkoeken trouwens ook heel goed in de koelkast bewaren, zodat je ze ook prima doordeweeks kunt eten als je niet zoveel tijd hebt ’s ochtends. Ik maak dan ook vaak een aardige stapel, zodat ik er extra lang van kan genieten.

Ik serveer de havermoutpannenkoeken altijd met fruit, zoals stukjes appel of banaan, aardbei, blauwe bessen of in dit geval: kersen. Een fijne start van een zomerse dag!

Ingrediënten glutenvrije havermoutpannenkoeken

Voor 4 glutenvrije havermoutpannenkoeken heb je nodig:

  100 gram glutenvrije havermout
– 
120 ml amandelmelk
– 
1 ei
– 
1 banaan
– 
Snuf kaneel
– 
Vers fruit, zoals een handje kersen
– 
Evt. schep sojakwark

Bereidingswijze

Doe de havermout, amandelmelk, banaan, ei en kaneel in de blender en mix in een paar minuten tot een glad beslag.

Ik bak de havermoutpannenkoeken altijd in de Airfryer. Doe een beetje kokosolie op het bakplaatje van de Airfryer en laat even goed warm worden. Schep vervolgens een lepel beslag op de bakplaat en schakel de Airfryer in op 200 graden. Het omdraaien van de pannenkoek is niet nodig; na 5 minuutjes is je havermoutpannenkoek klaar!

Mocht je geen Airfryer hebben, dan kun je deze pannenkoekjes ook gewoon in de koekenpan bakken.

Serveer de havermoutpannenkoekjes met een handje kersen en evt. een schep sojakwark. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *