Recept: Glutenvrije lasagne

20160512_190326

Ik hou erg van pasta. Groot was de teleurstelling dan ook toen ik ontdekte dat een glutenvrij dieet betekende dat ik voortaan de pasta moest laten staan.

Gelukkig bleek dit niet helemaal het geval. Er is volop glutenvrije pasta verkrijgbaar én daar kun je de lekkerste dingen mee maken! Bijvoorbeeld deze glutenvrije lasagne.

Lasagne is misschien wel mijn favoriet onder de pasta’s. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is zeker niet moeilijk te maken. Je snijdt de groenten, bakt het vlees, bouwt de lasagne op en schept alles in een ovenschaal. Je schuift het geheel in de oven en klaar ben je.

Sowieso ben ik een enorme fan van dit soort ovenschotels. De oven doet het werk, terwijl jij alvast de keuken opruimt – of nog beter – languit op de bank ploft met een glaasje wijn. Ondertussen vult de kamer zich met de meest lekkere geuren. Een half uurtje later piept de oven. Aan tafel maar!

Met lasagne kun je eindeloos variëren en de groente uitkiezen die jij het lekkerst vindt. Op dit moment is deze variant met champignons en winterpeen mijn absolute favoriet. En hij is niet alleen favoriet bij mij, maar ook bij mijn vriend die wél gluten mag eten. En dat is voor mij altijd het grootste compliment. Wanneer iemand die gewoon gluten mag eten het ook lekker vindt, weet je dat je recept geslaagd is!

Ingrediënten

Voor een glutenvrije lasagne voor 2 personen heb je nodig:
– glutenvrije lasagnebladen (ik gebruikte die van Peak’s Free From)
– 300 gram rundergehakt
– 1 ui
– 1 winterpeen
– 250 gram kastanjechampignons (zakje uit koeling)
– 2 knoflookteentjes
– verse basilicum
– gedroogde basilicum
– handje cherrytomaatjes
– 500 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)

glutenvrije lasagne

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflookteentjes klein en laat even bakken in de pan. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met wat peper en bak in een paar minuten rul. Snijd de winterpeen en kastanjechampignons klein en voeg toe. Bak het geheel een paar minuten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan en roer goed door het geheel. Breng op smaak met wat gedroogde basilicum. Laat even zachtjes koken.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en bouw de lasagne op. Begin met een laagje saus, leg er een lasagneblad op en herhaal dit twee of drie keer. Eindig met een laagje saus. Halveer de cherrytomaatjes en leg er een paar bovenop.

Schuif de lasagne in de oven en laat in zo’n 35 minuten gaar worden. Garneer de lasagne voor het serveren met wat verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *