Recept: Glutenvrije ontbijtmuffins met banaan en havermout

glutenvrije ontbijtmuffins
Je kunt wel zeggen dat ik een echt ‘havermoutje’ aan het worden ben. Het afgelopen jaar heb ik havermout helemaal ontdekt en tegenwoordig gaat er haast geen dag voorbij dat ik geen havermout neem. Het is dan ook mijn favoriete ontbijtjes!

Met havermout kun je ook heel lekkere dingen maken, zoals deze ontbijtmuffins met banaan en hazelnoten.

Havermout leent zich erg goed in allerlei baksels. Ik gebruik het dan ook vaak in mijn recepten. Zo maakte ik eerder al deze glutenvrije ontbijtkoek van havermout en lekkere havermoutbroodjes met bosbessen. Havermout is makkelijk te gebruiken én gezond.

Let er wel op dat je glutenvrije havermout gebruikt en goed kijkt of op de verpakking expliciet ‘glutenvrij’ staat. Van nature is haver glutenvrij, maar het is vaak besmet met gluten uit tarwe, gerst en rogge tijdens de oogst, het transport of in de bakkerij. Alleen wanneer er op de verpakking staat dat de havermout glutenvrij is, kun je hem veilig gebruiken.

Havermout is mijn ideale krachtvoer om vol energie aan de dag te beginnen. Vaak maak ik er met een scheut amandelmelk en vers fruit een lekkere havermoutpap van, en geregeld doe ik ook een flinke schep havermout door mijn sojayoghurt. Havermout leent zich ook goed voor het maken van ontbijttaartjes én muffins.

Muffins zijn ideaal als ontbijt. Lekker simpel én je eet ze snel weg. Daarbij begin je ook nog eens vrolijk aan je dag, want ik vind zo’n muffinontbijt toch altijd wel iets feestelijks hebben. Mocht dat jouw ding niet zijn, dan neem je ze gewoon als tussendoortje!

Ingrediënten

Voor 6 glutenvrije ontbijtmuffins met banaan en havermout heb je nodig:
– 100 gram glutenvrije havermout
– 2 eieren
– 2 bananen
– 100 ml sojamelk
– kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– handje rozijnen
– handje hazelnoten

glutenvrije ontbijtmuffins

Bereidingswijze

Doe de havermout en bananen samen in de keukenmachine en maal fijn. Schep in een kom en voeg de eieren, sojamelk, kaneel en bakpoeder toe. Roer goed door elkaar met een garde. Hak de hazelnoten fijn en voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag. Roer nog een keer goed door.

Verwarm de oven op 180 graden. Pak er een bakblik voor muffins bij en vul de muffinvormpjes met het beslag. Schuif in de oven en bak in 30 minuten gaar. Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen.

9 Reacties op “Recept: Glutenvrije ontbijtmuffins met banaan en havermout

    1. Glutenvrije havermout is gewoon te verkrijgen in de supermarkt en ook in natuurwinkels. Verder kun je ook heel gemakkelijk via internet bestellen. Ik haal het meestal gewoon bij de Appie! Let er wel op dat er echt op staat ‘glutenvrij’. Van nature is havermout namelijk niet glutenvrij! Het moet dus écht op de verpakking staan.

  1. Deze maak ik elke week en ik varieert de rozijnen met ander gedroogd fruit. Heel makkelijk om te maken, kaneel doe ik er meestal niet door, lukt altijd, zo klaar als je het eenmaal weet en ik neem het niet als ontbijt maar als tussendoortje mee naar het werk. Mijn dochter smult er ook van. Dank voor heff recept! Geweldig, wij kunnen niet meer zonder!

    1. Dankjewel voor je reactie, wat leuk om te horen dat je de muffins elke week maakt! Bij mij rollen ze ook regelmatig uit de oven. Dank ook voor de tip om ander gedroogd fruit toe te voegen. Dat smaakt inderdaad vast net zo goed! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *