Recept: Glutenvrije pastasalade met doperwten en pesto

eetdagboek juli

In de zomer eet ik graag salades. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk en snel te maken. Want het laatste wat ik wil tijdens een warme zomerdag is onnodig lang in de keuken staan. En dan is deze glutenvrije pastasalade met doperwten en pesto ideaal!

Deze pastasalade kun je als bijgerecht serveren tijdens een barbecue, maar je kunt hem ook heel goed als hoofdgerecht eten.

De pesto kun je heel eenvoudig zelf maken van basilicum, pijnboompitten en een scheutje olijfolie, maar wanneer je echt geen zin hebt om lang in de keuken te staan, kun je deze ook gewoon uit een potje halen.

Wanneer je net als ik naast gluten ook geen melk mag, is het wel even goed opletten in de supermarkt. In veel pesto zit namelijk melk. De biologische pesto van Albert Heijn eigen merk is wél gluten- en melkvrij en dus een goed alternatief wanneer je melkvrij eet.

Ingrediënten

Voor een glutenvrije pastasalade met doperwten en pesto voor 2 personen heb je nodig:
– 200 gram glutenvrije pasta
– 200 gram doperwten (diepvries)
– 70 gram uitgebakken spekreepjes
– handje cherrytomaten
– Rucola
– pesto (uit en potje of zelfgemaakt)

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg even later de doperwtjes toe en kook in een paar minuten zacht. Giet de pasta en de doperwten af. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.

Schep de cherrytomaten en spekreepjes door de pan met pasta en doperwten. Voeg de pesto toe en roer het geheel goed door. Wil je de pasta warm serveren, verwarm het geheel dan nog even. Pak een paar handjes rucola en voeg toe aan de pan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *