Recept: Pompoensoep

pompoensoep

Tijdens de herfst kun je haast niet om de pompoen heen. De supermarkten liggen er vol mee. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet zo’n enorme fan ben van pompoen, maar er gaat niets boven een pompoensoepje op z’n tijd.

Zeker niet boven deze variant! De kokosmelk maakt hem lekker romig en de kerrie zorgt voor wat pit.

Pompoensoep schijnt het ultieme troosteten te zijn. Extra lekker dus wanneer je je even niet zo happy voelt. Maar wat mij betreft kan deze soep altijd. Of je nou een fikse tegenvaller te verwerken hebt, enkel baalt van het slechte herfstweer of juist alles hebt wat je hartje begeert.

Ik eet deze soep vaak als lunch, maar hij kan ook prima als avondeten. Lekker met wat brood erbij, bijvoorbeeld deze Italiaanse focaccia.

Ingrediënten

Voor pompoensoep voor zo’n 4 personen heb je nodig:
– 1 pompoen (kabocha)
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 250 gram winterpeen
– 500 ml water
– groente bouillonblokje (ik gebruikte die van Zonnatura)
– 250 ml kokosmelk
– 0,5 rode peper
– 1 eetlepel kerrie

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snijd in stukjes. Dit is een zwaar en tijdrovend klusje, waar je wel een minuut of 10 á 15 voor moet uittrekken. Mocht je hier geen trek in hebben, dan kun je bij de meeste supermarkten ook kant-en-klare pompoenstukjes kopen. Snijd ook de winterpeen in stukjes. Net als de ui, knoflook en peper.

Verhit olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook en de peper. Doe de kerrie erbij en voeg ook de pompoen en wortel toe. Bak even mee. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat water toe. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *