Recept: Zelfgemaakte satésaus

zelfgemaakte satésaus

Zelf satésaus maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is pindakaas, water, een teentje knoflook en wat ketjap en sambal.

Goed door elkaar roeren en klaar ben je! Hoe je het precies doet, lees je hieronder.

Zelfgemaakte satésaus kan wat mij betreft niet ontbreken tijdens een lekkere barbecue of een flinke pan nasi. Vroeger maakte ik mijn satésaus eigenlijk nooit zelf, maar ging ik altijd voor een kant-en-klare pindasaus uit de supermarkt. Ook lekker – én vooral makkelijk – maar sinds ik geen melkeiwitten mag, is dat een stuk lastiger geworden.

In de supermarkt zijn bijna geen glutenvrije en melkvrije satésauzen te vinden. Daarom maak ik mijn pindasaus voortaan zelf. Minstens zo lekker én helemaal niet veel werk. Je doet water, pindakaas, knoflook, een scheutje ketjap en sambal in een pannetje. Even op het vuur, goed roeren en klaar is je zelfgemaakte pindasaus!

 satésaus maken

Ingrediënten

Voor een flinke hoeveelheid satésaus voor zo’n 2 personen heb je nodig:

– 100 gram pindakaas (zonder stukjes)
– 100 ml water
– teentje knoflook
– scheut ketjap
– theelepel sambal

Bereidingswijze

Doe de pindakaas samen met het water in een pannetje en verwarm het geheel. Roer goed door, zodat de pindakaas en het water goed met elkaar mengen. Let op: dit kan best snel gaan, houd het pannetje daarom in de gaten en blijf goed roeren.

Voeg wanneer de saus dikker is geworden, de knoflook, ketjap en sambal toe en roer het geheel nog eens goed door. Klaar is je zelfgemaakte satésaus! Serveer de pindasaus bij de barbecue of een bord nasi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *