Review: Glutenvrije pannenkoeken van Koopmans

glutenvrije pannenkoeken koopmans

Ik ben gek op pannenkoeken. Als het aan mij ligt, eten we ze elke week. Met appel, rozijnen, ananas, spek of gewoon naturel: ik vind ze allemaal even lekker.

Meestal maak ik ze met boekweitmeel, maar toen ik ontdekte dat Koopmans onlangs een glutenvrije pannenkoekenmix op de markt heeft gebracht, moest die natuurlijk geprobeerd worden!

Toen ik hoorde dat Koopmans een glutenvrije pannenkoekenmix had gelanceerd, ging ik op onderzoek uit in de supermarkt. Eerst kon ik de mix niet vinden en ik dacht dat mijn supermarkt hem misschien – nog – niet had, maar wat bleek: de mix staat niet in het glutenvrije schap, maar tussen de ‘gewone’ bakmixen. Dat vond ik best raar, aangezien alle glutenvrije producten bij elkaar staan.

Maargoed, ik had hem gevonden en dat was het belangrijkste! Thuis ging ik meteen aan de slag. Of eerlijk gezegd: mijn vriend, want hij is een betere pannenkoekenbakker dan ik. Ik was benieuwd naar het resultaat. Die van boekweitmeel vind ik altijd erg lekker en ik vroeg mij af of Koopmans dit kon overtreffen.

Melk, boter en eieren

Om de pannenkoeken te maken heb je 3 eieren, 800 ml melk en boter nodig. Omdat ik ook melkvrij eet, gebruikten we plantaardige boter en amandelmelk. Het beslag maken ging erg gemakkelijk en al snel hadden we de juiste dikte. Klontje boter in de pan, goed warm laten worden en het beslag erin.

Na een paar minuten draaiden we de pannenkoek om en waren blij verrast: de pannenkoek zag er goed uit. Hij was al aardig bruin gekleurd en leek op een échte pannenkoek. De boekweitpannenkoeken die we normaal gesproken maken, hebben vaak toch een beetje een gekke, ondefinieerbare kleur. Deze pannenkoeken van Koopmans zagen er in ieder geval veelbelovend uit!

Weer een paar minuten later was de pannenkoek klaar. Ik besmeerde hem met stroop en rolde hem op. Dat ging trouwens erg goed – glutenvrije pannenkoeken kunnen soms wat ‘hard’ zijn of juist uit elkaar vallen, waardoor ze niet goed op te rollen zijn.

glutenvrije pannenkoeken koopmans

Een échte pannenkoek

Ik nam een hap en was meteen enthousiast. En dat terwijl het pas de eerste pannenkoek was en deze vaak niet de beste is. De smaak was érg goed, beter zelfs dan de boekweitpannenkoeken die we meestal maken. Van alle pannenkoeken die ik ooit zelf gemaakt had, kwam deze toch het meest in de buurt van een échte pannenkoek. Ook mijn vriend – die gewoon gluten mag – was enthousiast: hij vond ook dat de pannenkoek niet veel onder deed voor een pannenkoek met gluten.

We maakten er nog een aantal – een behoorlijk aantal eigenlijk, want het hele pak ging op. Wat mij betreft dus echt een aanrader die pannenkoekenmix van Koopmans! We zullen de mix zeker vaker gaan gebruiken. Toch blijf ik zo nu en dan ook trouw aan mijn pannenkoeken van boekweit, want ook die blijven lekker én zijn stiekem wel wat gezonder. Maar wanneer je niet zo’n pannenkoekenverslaafde bent als ik en ze maar af en toe eet, zou ik zeker voor de mix van Koopmans gaan!

glutenvrije pannenkoeken koopmans

Pannenkoek Hawaï

Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere topping voor op je pannenkoek, probeer dan eens een pannenkoek Hawaï: op dit moment mijn favoriet. Doe een beetje beslag in de pan, leg er twee ananasschijven en plakjes spek op en voeg weer wat beslag toe. Strooi er vervolgens wat basilicum over en laat beide kanten een paar minuten bakken. Besmeer de pannenkoek met stroop. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *