Recept: Risotto met garnalen en doperwten

glutenvrije risotto

Risotto is een gerecht dat ik de laatste jaren pas heb ontdekt. Ik dacht altijd dat het moeilijk te maken was, maar dat valt heel erg mee. Daarnaast is het van nature glutenvrij én ook nog eens erg lekker.

Op mijn blog deel ik vandaag een fijn receptje waarin ik de risotto combineer met garnalen en doperwten.

Al eerder plaatste ik een recept met risotto. Toen ging ik voor een vegetarische risotto met rode bietjes, kastanjechampignons en tuinerwten.

Ook nu ga ik voor een versie zonder vlees. Dit keer kies ik voor vis en voeg ik garnalen toe. Daarnaast komen in dit glutenvrije recept de erwtjes weer terug en die vul ik aan met stukjes wortel. Een fijne, frisse combinatie. Je vindt het recept hieronder.

Ingrediënten

– 200 gram wokgarnalen
– winterpeen
– 150 gram tuinerwtjes (uit diepvries)
– 200 gram risotto rijst
– 500 ml water
– 100 ml witte wijn
– 1 bouillonblokje groente
– 1 ui
– 2 knoflookteentjes

Bereidingswijze glutenvrije risotto met garnalen

Verwarm wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Snijd de ui en knoflook fijn en laat even fruiten. Snijd ook de winterpeen in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Bak even mee. Doe de risotto rijst erbij en laat een paar minuten bakken tot de korrels glazig zijn.

Voeg daarna de wijn toe en wacht totdat de risotto de wijn heeft opgenomen. Maak ondertussen de bouillon klaar in een andere pan. Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst en roer tot ook deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.

Voeg zodra al het water is verdampt de doperwten toe. Laat het geheel zo’n 6 minuten zachtjes pruttelen. Bak in een andere pan de garnalen een paar minuten. Breng de risotto op smaak met peper en zout en roer de garnalen erdoor. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *