Swedish Glace: romig ijs zonder melk

swedish glace

Er is buiten nog niet echt veel van te merken, maar de zomer is toch echt officieel van start gegaan. Bij de zomer hoort ijs én dat kan lastig zijn wanneer je net zoals ik geen gluten en melk mag.

Natuurlijk is er sorbetijs, maar ik mis nog steeds die zachte, volle ijssmaak van vroeger. Swedish Glace komt met een oplossing en lanceert romig ijs zónder zuivel op basis van soja.

Op weer zo’n regenachtige zomerdag vertrok ik vorige week richting Eginstill in Amsterdam voor de presentatie van Swedish Glace. Ik nam een paraplu mee, maar die opvouwbare variant die ik bij mij had bleek niet helemaal bestand tegen het stuk dat ik vanaf de bus nog moest lopen. Enigszins verregend kwam ik dan ook aan, maar dat mocht de pret niet drukken. Veel te enthousiast was ik dat ik aanwezig mocht zijn bij deze presentatie – mijn eerste event als blogger!

Frambozensmaak en vanille

Na eerst kennisgemaakt en gekletst te hebben met vele andere bloggers, was het al snel tijd voor het leukste onderdeel van de middag: we mochten gaan proeven! Allemaal kregen we een bakje met daarin 2 bolletjes ijs met de smaken framboos en vanille.

Meteen viel mij op hoe ontzettend romig het ijs was. Dat kende ik alleen nog van de tijd toen ik nog wel ijs met melk nam. De frambozensmaak vond ik wel wat zoet. De combinatie met vanille was daarom fijn, want deze was wat zachter en minder zoet. Het ijs is lekker luchtig en vol van smaak, maar ook behoorlijk vullend. Na één bolletje zat ik al aardig vol!

swedish glace

Swedish Glace is volledig gluten- en melkvrij en is gemaakt op basis van soja. Sinds kort is het te vinden in de supermarkt. Albert Heijn heeft Swedish Glace al in de schappen liggen en ook enkele vestigingen van Jumbo, Sligro, Boni en Hoogvliet hebben het in huis. Swedish Glace is ontwikkelt in – hoe kan het ook anders – Zweden en verspreidt zich langzaam over Europa. In 2013 was Engeland aan de beurt, vorig jaar Italië en dit jaar mogen wij Swedish Glace verwelkomen.

swedish glace

Het ijs van Swedish Glace is niet alleen lekker om zo op te lepelen, maar je kunt er ook allerlei fijne desserts mee maken. Marike van Oh my Pie liet tijdens het persevent zien hoe je in een handomdraai de lekkerste nagerechten op tafel zet. Met wat mango en sinaasappelsap maak je een zomerse ‘Mangolicious’ en met amandelmeel, pure chocolade, dadels, pindakaas en wat noten heb je je eigen ‘Cookie Dough’.

Blij verrast ben ik door de romigheid van het ijs. Het is nauwelijks te onderscheiden van ijs gemaakt van koemelk. Wat mij betreft een aanrader dus! Helemaal wanneer je aan de slag gaat met de creaties van Marike. Stiekem ben ik dus ook heel blij dat ik nog 2 dozen in de vriezer heb liggen. Daar kom ik de zomer wel mee door – zonnig zomerweer of niet!

swedish glace

Hebben jullie het ijs van Swedish Glace al geprobeerd? Wat vinden jullie ervan?

5 Reacties op “Swedish Glace: romig ijs zonder melk

 1. Is dit Swedish Glace inmiddels weer uit de handel genomen?
  Eerst was het bij AH op de site te vinden, nu het weer warmer wordt, niets meer.
  Jumbo heeft het Soja IJs van van Gils en “het IJSboerke” ook al uit de handel genomen.
  Wat is er aan de hand? Hebben jullie enig idee?

  1. Hoi Dominique, ik hoor inderdaad van meerdere mensen om mij heen dat ze geen Swedish Glace meer kunnen vinden in de supermarkt. Ik heb het laatst nog gekocht bij Albert Heijn, maar zal eens kijken of ik nu ook nog kan krijgen. Wel vreemd…

 2. Hallo Rianne,
  Ook ik gebruikte altijd Alpro om te kloppen als ik melkvrije slagroom nodig heb. Nu kan ik het de laatste maanden al in verschillende supermarkten niet meer vinden. Weet jij misschien of het uit de handel is genomen of dat er misschien een alternatief voor is, anders dan dat van die kokosmelk die op je site staat.

  Ben benieuwd,
  Groetjes Dianne.

  1. Hoi Dianne. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk geen alternatief weet… Vaak laat ik melkvrije slagroom dan ook maar gewoon weg. Echte slagroom smaakt namelijk toch het lekkerste en zonder slagroom zijn de meeste dingen ook heel lekker 🙂 Laat je het weten als je wel een lekker alternatief hebt gevonden? Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *