Wat eten we vandaag?

‘Wat eten we vandaag?’ Een vraag met oneindig veel antwoordmogelijkheden, die net iets te vaak gesteld wordt. Het is dan ook altijd weer een aardige klus om te bedenken wat je vandaag weer zult eten.

Daarom geef ik je vandaag een glutenvrij weekmenu. Voor de nodige inspiratie! Én je hoeft die vervelende vraag de hele week niet te stellen. 😉

Ik ben niet de enige die je vandaag tips geeft voor wat je vandaag op het menu kunt zetten. Het is de vijftiende van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor ‘Wijbloggenglutenvrij’. Glutenvrije bloggers schrijven dan over hetzelfde onderwerp en vandaag is dat dus: ‘Wat eten we vandaag?’

Om het je helemaal makkelijk te maken, geef ik je niet één recept, maar ga ik voor een glutenvrij weekmenu. Een paar maanden geleden gaf ik je ook al zo’n glutenvrij menu. Vandaag een tweede editie. Je vindt het weekmenu hieronder.

bloemkoolschotel

Maandag

Deze kruidige bloemkoolschotel is ideaal om de week mee te starten. Laat de bloemkool en aardappelen een paar minuten komen en schuif ze daarna de oven in. Ondertussen plof jij op de bank. Ideaal!

kabeljauw met glutenvrij korstje

Dinsdag

Dinsdag is bij ons meestal visdag. Kabeljauw vind ik erg lekker. Nog lekkerder wordt de kabeljauw met een glutenvrij korstje. Serveer de kabeljauw met aardappels en groente naar keuze, zoals wortels, sperziebonen of broccoli.

pasta met champignons en spekjes

Woensdag

Tijd voor een lekkere glutenvrije pasta. Deze romige pasta met champignons en spekjes is niet alleen erg lekker, maar zet je ook in een handomdraai op tafel. Fijn na een lange werkdag!

gluten- en melkvrije kapsalon

Donderdag

Je kent vast wel de originele kapsalon met patat, shoarma, sla en knoflooksaus? Niet echt gezond én ook niet glutenvrij, maar stiekem wel lekker. Ik maakte een gezonde glutenvrije kapsalon met sla, tomaten, paprika, kip en krieltjes. Lekker voor de donderdag!

risotto

Vrijdag

Deze glutenvrije risotto met garnalen, doperwten en wortel is heerlijk om het weekend te beginnen. Een glaasje witte wijn erbij maakt deze risotto nóg lekkerder!

glutenvrije lasagne

Zaterdag

Op zaterdag is er meestal wat meer tijd om wat uitgebreider te tafelen. En dan is deze glutenvrije lasagne ideaal. Zonder pakjes en zakjes overigens; je brengt de lasagne zelf op smaak met ui, basilicum én flink wat knoflook.

pofaardappel met zalm en broccoli

Zondag

Deze pofaardappel met zalm en broccoli is een echte maaltijd voor de zondag. Je kunt de pofaardappel tussen de kolen op de (winter)barbecue leggen, maar hij kan net zo goed in de oven. Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus.

Deze blog maakt onderdeel uit van ‘Wijbloggenglutenvrij’. Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:
– glutenvrijkind.wordpress.com
– annemieknauta.nl
– glutenvrijemama.nl
– sophieglutenvrij.nl
– glutenvrijinutrecht.nl/blog/
– glutenvrijhoorterbij.nl
– schrijfselsvanmij.wordpress.com
– meerdanglutenvrij.nl
– koosglutenloos.nl
– rose-a-licious.be
– maakhetglutenvrij.nl
– smaakvolglutenvrij.nl
– ikbenglutenvrij.nl
– homeofcomfort.nl

2 Reacties op “Wat eten we vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *