Recept: Zelf knoflooksaus maken

zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken is helemaal niet moeilijk. En zelfgemaakte knoflooksaus is vaak nog lekkerder ook dan de standaard knoflooksaus uit een fles of pot.

Het enige wat je nodig hebt is bieslook, sojayoghurt, mayonaise, wat kruiden en heel veel knoflookpoeder. Een simpel recept vind je vandaag op mijn site!

Wanneer je vanwege een lactose-intolerantie of koemelkallergie geen melk mag, is het vaak een aardige zoektocht om een knoflooksaus te vinden die je veilig kunt eten. In de meeste knoflooksauzen zit namelijk melk.

Inmiddels heb ik in de supermarkt wel een variant gevonden die melkvrij is en die ik dus gewoon kan eten. Maar zo’n melkvrije knoflooksaus is lang niet overal verkrijgbaar en daarom maak ik mijn knoflooksaus meestal gewoon zelf. Veel werk is dat niet: in een paar minuten staat je zelfgemaakte knoflooksaus op tafel.

Ingrediënten

Om een flinke portie knoflooksaus te maken voor zo’n 2 personen heb je nodig:
– 4 eetlepels sojayoghurt
– 2 eetlepels mayonaise
– half bakje bieslook
– scheutje citroensap
– snufje peper
– flink wat knoflookpoeder

glutenvrije mexicaanse wraps

Bereidingswijze

Doe de mayonaise en sojayoghurt in een kommetje en meng goed met behulp van een garde. Voeg het citroensap, peper en knoflookpoeder toe en roer nog eens goed met de garde.

Pak de bieslook erbij en knip in kleine stukjes. Voeg toe aan de saus en roer goed. Klaar is je knoflooksaus! Serveer de knoflooksaus bijvoorbeeld met groentefriet uit de oven, een gezonde kapsalon, kabeljauw met friet of Mexicaanse wraps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *