Mijn favoriete zomerrecept: zelfgemaakt bananenijs

 zelfgemaakt bananenijs

Mijn favoriete glutenvrije zomerrecept heeft natuurlijk te maken met wat ik het allerliefste eet in de zomer: bananenijs! Ik laat je vandaag zien hoe je heel makkelijk zelf het allerlekkerste bananenijs kunt maken. En daar komt helemaal geen ijsmachine aan te pas!

Zelfgemaakt bananenijs is misschien wel het makkelijkste recept dat er bestaat. Het enige was je nodig hebt is een keukenmachine, bananen én een klein beetje geduld.

Om het zelfgemaakte bananenijs nóg lekkerder te maken, kun je vers fruit toevoegen, zoals aardbeien, frambozen of blauwe besjes. Ook een beetje kokosrasp of pure chocoladestukjes zijn heerlijk om door het ijs  te doen. En wat dacht je van cacaopoeder? Zo maak je het lekkerste – en makkelijkste – chocoladeijs! 

Ingrediënten zelfgemaakt bananenijs

Voor één portie zelfgemaakt bananenijs heb je nodig:

    2 rijpe bananen
    Een keukenmachine
   50 ml kokosmelk (dit kan je ook achterwege laten, maar dankzij de kokosmelk wordt het ijs wel wat smeuïger en kun je het makkelijker fijnmalen in de keukenmachine)
– G
arnering naar keuze, zoals vers fruit of chocolade

Bereidingswijze

Snijd de rijpe bananen in stukjes en stop ze voor minstens een uurtje of zes in de vriezer. Langer mag ook; zelf heb ik standaard ingevroren bananen in de diepvries liggen. Haal de stukjes banaan uit de vriezer en doe ze samen met de kokosmelk in de keukenmachine.

Laat een paar minuten draaien zodat een smeuïg ijs ontstaat. Doe het ijs in een bakje en stop het nog even terug in de vriezer. Even geduld nog: na een uur of twee is het ijs op z’n allerlekkerst!

Garneer het zelfgemaakte bananenijs met wat je maar lekker vindt. Ik vind zelf de combinatie met aardbei erg lekker, maar chocoladestukjes is hier ook favoriet!

Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt onderdeel uit van Wijbloggenglutenvrij. Elke vijftiende van de maand schrijven glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer bloggen we allemaal over ons favoriete zomerrecept.

Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:

  Annemieknauta.nl
Rose-a-licious.nl
Ikbenglutenvrij.nl
Sophieglutenvrij.nl
Glutenvrijinutrecht.nl/blog

Wat is jouw favoriete zomerrecept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *