Recept: Zoete aardappelsoep met kokosmelk

zoete aardappelsoep

Zoete aardappel is een van mijn favoriete groenten. Je kunt alle kanten op met de zoete aardappel: roosteren in de oven, verwerken in een lekkere stamppot én je maakt er heel lekkere soep mee.

Zoete aardappelsoep met kokosmelk is mijn nieuwste ontdekking. Je vindt het recept vandaag op mijn blog!

Zoete aardappelsoep is heerlijk als lunch. Laatst had ik een uitje van mijn werk en rond lunchtijd werd er een lekkere zoete aardappelsoep geserveerd. Ik was blij verrast, want de soep was glutenvrij én melkvrij!

De soep was erg lekker en zo kwam ik op het idee om zelf ook zoete aardappelsoep te maken. Ik wilde graag een lekkere romige soep maken en voegde daarom kokosmelk toe. Om de soep goed op smaak te maken, deed ik er bovendien flink wat ras el hanout door.

Ingrediënten

Om zelf zoete aardappelsoep te maken heb je nodig:

– 2 zoete aardappels
– 1 winterpeen
– halve rode paprika
– 1 bouillonblokje (ik gebruik altijd die van Zonnatura)
– 500 ml water
– 250 ml kokosmelk
– 1 eetlepel ras el hanout
– 1 teentje knoflook
– 1 ui

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappels en winterpeen en snijd daarna in kleine stukjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsters en snijd ook in kleine stukjes. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en laat de ui en knoflook even fruiten.

Maak ondertussen de bouillon klaar door het water te koken en het bouillonblokje toe te voegen. Voeg de zoete aardappel, winterpeen en paprika toe aan de soeppan en bak even kort mee. Doe de ras el hanout erbij en meng goed door elkaar.

Voeg ook de bouillon en de kokosmelk toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep daarna met de staafmixer. Geniet ervan!

 

4 Reacties op “Recept: Zoete aardappelsoep met kokosmelk

    1. Dankjewel voor je oplettendheid, Tjarda! Dat ben ik inderdaad vergeten, maar heb het net aangepast. De kokosmelk voeg je inderdaad tegelijk met de bouillon toe. Groetjes, Rianne

      1. Super dankje en ik heb hem geprobeerd hij is super lekker ik ga hem weer klaarmaken voor verjaardag alleen nog laatste vraag: voor hoeveel personen is dit?

        1. De recepten op mijn site zijn meestal voor 2 personen, dus ook deze soep kun je met 2 personen eten. Met soep maak ik meestal wel meer dus je kunt zo’n 3 á 4 kommen halen uit deze soep. Geniet ervan! Groetjes, Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *